Битва на Півдні: ЗСУ збили вертоліт та знищили понад 120 росіян

Збройні Сили України на Херсонському напрямку за добу 13 вересня збили ворожий Мі-8, а також винищили понад 120 одиниць особового складу російських окупантів.

Також ЗСУ вразили три райони зосередження військ і три командні пункти росіян, а ще зірвали чергову спробу ворога відремонтувати Каховський міст, повідомляє оперативне командування “Південь”.

За даними ОК, противник продовжує вести обстріли позицій ЗСУ, а також б’є по мирному населенню. Росіяни завдали 18 авіаударів по позиціях українських військ, в процесі силами зенітних підрозділів збиті бомбардувальник Су-24М та вертоліт Мі-8.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ знищили склади БК в районі Херсону й відбили атаки ворога на кількох напрямках

Українська авіація відповіла окупантам дев’ятьма ударами по важливих об’єктах та районах зосередження ворога. Ракетно-артилерійські війська виконали понад 430 вогневих завдань.

“В черговий раз відкориговані вогнем спроби ремонтних робіт на Каховському мосту, він не проїзний. Понтонна переправа в Дар’ївці вражена, її подальше використання виключено”, – йдеться у зведенні.

Сумарні підтверджені втрати окупантів за добу склали 121 одиницю особового складу, п’ять танків різних типів, дев’ять броньованих машин, три гаубиці “Мста-Б”, дві САУ “Гвоздика”, два ЗРК “Панцир С1”.

Також знищені командно-штабна машина та радіолокаційна станція окупантів. Підірвано чотири склади боєприпасів росіян.

За даними західних аналітиків, в Херсоні спостерігається посилення оборони росіянами на тлі наближення українських сил. Але після поразок на Харківщині росіяни перебувають у розпачі, їхній моральний дух пригнічений.

У Херсонській області за час наступу ЗСУ звільнили близько 500 кв.км., включаючи десятки населених пунктів.