Потребуватиме “надзвичайних зусиль”: єврокомісар Ган про необхідне фінансування для України та можливості бюджету ЄС

Україна потребує європейської допомоги

Повномасштабна війна росії проти України

Йоганнес Ган зазначив, що стрімке зростання цін на енергоносії та інфляція в ЄС можуть вплинути

Єврокомісар з питань бюджету Йоганнес Ган розповів про необхідне фінансування для України та бюджет ЄС. Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

“Єврокомісар з питань бюджету Йоганнес Ган сподівається, що до кінця року ЄС надасть Києву додаткові 3 мільярди євро, можливо, у вигляді грантів”, – мовиться в ЗМІ.

“У планах має бути більше, тому що фінансові потреби України до кінця (ред. “Радіо Свобода” – року) складають ще 3 мільярди (ред. – євро)”, – сказав Ган.

Він зазначив, що додаткові кошти вже були запропоновані Єврокомісії, і висловив упевненість, що вони будуть схвалені країнами-членами ЄС.

“Більше питання полягає в наданні довгострокової фінансової допомоги Україні, оскільки війна продовжується. Більшість бюджету ЄС уже виділена для інших зобов’язань, і Ган натякає, що в майбутньому кошти повинні надходити зі скарбниць окремих держав-членів”, – мовиться в ЗМІ. 

“Справжнє питання полягає в тому, як фінансувати Україну у випадку – а це дуже ймовірно – що війна триватиме в новому році.. Ми повинні підтримувати Україну, тому що Україна захищає не лише себе, але й також нас, наші цінності”, – зазначив Ган.

Ган зауважив, що необхідне фінансування для України не може бути забезпечено з нинішнього бюджету ЄС і вимагатиме “надзвичайних зусиль”.

“Ган зазначив, що необхідне фінансування для України не може бути забезпечено з нинішнього бюджету ЄС і вимагатиме “надзвичайних зусиль”. Комісар з питань бюджету також визнав, що стрімке зростання цін на енергоносії та інфляція в ЄС можуть вплинути на те, наскільки блок буде готовий надати Києву додаткову фінансову підтримку”, – розповіли в ЗМІ.

“Звичайно, люди дуже зосереджені на тому, як обслуговувати свої рахунки за електроенергію. Але все-таки ми повинні думати про Україну”, – сказав він.

“Я думаю, що це саме те, що ми маємо обговорити з міністрами фінансів, тому що лідери G7 також дали зобов’язання, що вони також підтримуватимуть Україну. Отже, ми повинні виконувати наші зобов’язання. І, знову ж таки, це в наших власних інтересах. Це в наших власних інтересах, тому що йдеться про мир у Європі, стабільність у Європі”, – підсумував Ган.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Зауважимо, що “друга армія світу” виявилася таким самим фейком, як і всі новини з російського телевізора. Всього за місяць окупаційні війська втратили в Україні більше особового складу і техніки, ніж за 10 років війни в Афганістані. Втрати ворога перевищують також втрати росіян в обох чеченських війнах. Крім того, втрати росії в особовому складі, танках і літаках перевищують розміри деяких інших армій світу. Відомо, що ЗСУ знищили щонайменше 12 російських генералів на передовій.

Крім того, Генштаб ЗСУ оприлюднив втрати російських окупантів за 201 день повномасштабної війни – понад 53 тисячі знищених окупантів.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.