Посол США Джон Салліван виїхав із Росії

Посол Сполучених Штатів Америки в Росії Джон Салліван виїхав з Москви.

Він завершив свою каденцію в РФ, повідомили 4 вересня на офіційному сайті американського посольства.

На цій посаді дипломат був майже три роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білому домі висловились про “візовий бан” для росіян

“Після від’їзду Джон Салліван завершить сорокарічну кар’єру на державній службі. Протягом якої він працював за п’яти президентів США, включаючи посаду заступника державного секретаря США. Обіймав керівні посади в міністерствах юстиції, оборони та торгівлі США”, йдеться у повідомленні посольства.

Там зазначили, що до прибуття наступника посла Саллівана обов’язки повіреного у справах посольства США у Москві виконуватиме Елізабет Руд.

Особиста участь російського президента Володимира Путіна у саміті “Великої двадцятки”, що пройде в Індонезії, поки що під питанням.

Президент Росії Володимир Путін не зацікавлений у переговорах про мир в Україні. Хоча міг би закінчити війну, вивівши свої війська з України. Про це представник Ради нацбезпеки США Джон Кірбі сказав в інтерв’ю російському телеканалу “Дождь”.

Росію потрібно тримати в ізоляції до повної деокупації захоплених нею територій України. Євросоюзу зараз слід швидко перейти до питання про наступний пакет санкцій, а потік туристів із Росії має суттєво скоротитися. Про це, перебуваючи у Берліні, заявила прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас.