НАЗК склало адмінпротоколи на трьох нардепів-“слуг”: у чому причина 

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) склало адміністративні протоколи стосовно трьох народних депутатів від партії “Слуга народу”.

Причина зазначення ними неправдивих відомостей у декларації. Про це повідомила пресслужба НАЗК 19 серпня.

“Загальна сума вказаних недостовірних відомостей у деклараціях посадовців перевищує 2,5 млн грн. Протоколи направили на розгляд до Печерського районного суду Києва”, йдеться в повідомленні.

Адміністративні протоколи склали на таких “слуг”:

1. Романа Мулика

За даними НАЗК, у декларації за 2020 рік він не вказав земельну ділянку та зазначив неправдиві відомості про вартість чотирьох земельних ділянок, двох паркувальних місць і квартири. Неправдивість внесених народним депутатом відомостей становить понад 1 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому війна, а кому нова модель Audi: “слуги народу” і колишні з ОПЗЖ шикують

2. Миколу Тищенка

За даними НАЗК, він не вказав у щорічній декларації за 2020-й автомобіль марки Mercedes-Benz S 430 2003 року випуску, що належить йому від 2003 року. За оцінками експертів, вартість транспортного засобу на дату набуття права власності могла становити 500 тис. грн.

2. Олексія Кузнєцова

За даними НАЗК, народний депутат вказав неправдиві відомості про вартість двох житлових будинків, нежитлового приміщення, автомобіля Volkswagen Transporter 2006 року випуску та земельної ділянки, яку орендує. Загалом встановлена неправдивість внесених відомостей перевищує 1 млн грн.

У Верховній Раді працюють 418 народних депутатів. Чоловіків 333, жінок 85.

Найбільший відсоток прогульників засідань парламенту серед колишньої фракції “Опозиційна платформа За життя”. Також прогульники колишні “слуги” Людмила Буймістер і Євгеній Шевченко, представники групи “Партія “За майбутнє”, мажоритарники Ігор Палиця і Степан Івахів. До переліку потрапив і голова “Європейської солідарності” Петро Порошенко.

Майже 20 депутатів пропускають засідання парламенту під час повномасштабної війни Росії проти України. Серед них Сергій і Юлія Льовочкіни, Вадим Рабінович, Вадим Столар, Наталія Королевська.