“Гострі проблеми із людським ресурсом”: Росія кидає на війну недоукомплектований армійський корпус

Росія відправить на війну проти України третій армійський корпус недоукомплектованим.

Три з половиною місяці окупанти не можуть зібрати 15 тис. “добровольців” на фронт. Про це повідомили Стратегічні комунікації Збройних сил України в Тelegram 17 серпня.

Зазначається, що на початку серпня окупанти ухвалили рішення відправити в Україну лише 52-й зенітно-ракетний дивізіон зазначеного армійського корпусу, не доводячи до повної його комплектації.

“Тепер таке рішення ухвалили щодо всього корпусу, що зайвий раз говорить про те, які гострі проблеми в окупантів із людським ресурсом і наскільки вони звужені у своїх можливостях”, пояснили в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії формують батальйони “добровольців” без досвіду CNN

Наприкінці липня на полігон Муліно під російським Нижнім Новгородом прибула комісія головного командування сухопутних військ на чолі з генералом армії Олегом Салюковим. Вони перевіряли рівень комплектування частин та підрозділів корпусу, за даними військових.

“Темпами формування АК були незадоволені на найвищому рівні, але прискорити його неможливо. А тим часом підрозділів цих гостро не вистачає РОВ на донбаському та вже південному плацдармах”, йдеться в повідомленні.

У частини російських військових, які беруть участь у так званій спеціальній воєнній операції, терміни дії контрактів скінчилися чотири місяці тому. Таким окупантам не дають можливості повернутися до пунктів постійної дислокації, щоб звільнитися зі служби, повідомив журналіст Роман Цимбалюк.

За його словами, Росія не має чим заповнювати “вакантні місця”.