Аmnesty International зганьбилися заявою в стилі роспропаганди – їх назвали покидьками

Організація Amnesty International заявила, що українські військові ніби-то “наражають на небезпеку цивільне населення” і “розміщують озброєння в школах і лікарнях”.

Така заява викликала обурення серед українського суспільства і влади. Українські користувачі Facebook назвали організацію покидьками.

У четвер, 4 серпня, Amnesty International опублікувала доповідь, де заявила що “тактика України порушила міжнародне гуманітарне право, перетворивши цивільні об’єкти на військові цілі”.

Також заявили про “докази того, що українські сили завдавали ударів із житлових районів, а також базувалися у житлових будинках у 19 містах і селах регіонів”. І що ніби-то ЗСУ розміщувалися у школах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звірства росіян біля Бучі: знайшли 20-річного вбивцю

При цьому заявили, що практика українських військових щодо розміщення військових цілей у межах населених пунктів жодним чином не виправдовує хаотичні російські атаки.

Коментар міністра закордонних справ

Така поведінка Amnesty International це не про пошук і донесення світові правди. Це про створення фальшивого балансу між злочинцем і жертвою, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

“Це про створення фальшивого балансу між злочинцем і жертвою. Між країною, яка сотнями і тисячами знищує цивільне населення, міста, території цілі. І країною, яка відчайдушно захищається, рятуючи свій народ, рятуючи континент від цієї навали. Тому, будь ласка, припиніть займатися створенням фальшивої реальності, де у вас всі в чомусь трохи винні. Займіться донесенням правди, системної, масштабної правди, про те, чим є сьогоднішня Росія”, сказав міністр.

Коментар Офіса президента

Amnesty International бере участь у кампанії з дезінформації і російської пропаганди, сказав радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк.

“Сьогодні Росія докладає максимум зусиль, щоб дискредитувати Збройні сили України в очах західних суспільств і зірвати постачання зброї, використовуючи всю мережу своїх агентів впливу. Шкода, що така організація, як Amnesty International бере участь у цій кампанії з дезінформації та пропаганди”, заявив радник керівника ОП.

Єдине, що становить загрозу життю українців, це російська армія катів і ґвалтівників, яка прийшла в Україну чинити геноцид, сказав Подоляк.

Російська Федерація скоїла геноцид українського народу.

Російські війська вбили понад 22 тис. маріупольців, що вдвічі більше, ніж убили німецькі нацисти за два роки під час Другої світової війни. На території Київської області від рук окупантів загинули понад 1500 цивільних.