“Намагаються витягти злість”: навіщо рашисти влаштували теракт в Оленівці і показали катування військового ЗСУ – Кім (Відео)

Оленівка

Повномасштабна війна росії проти України

Чільник Миколаївщини переконаний, що рф не вдасться спровокувати армійців ЗСУ, тому що наші солдати не порушують Женевську конвенцію і добре поводять з військовополоненими

У програмі “Час: Online” на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська та голова Миколаївської ОВА Віталій Кім говорили про те, як навіщо росіяни влаштували масове вбивство українських військовополонених в Оленівці і навіщо тоді ж показали кадри катування військового ЗСУ.

“Я вважаю, що вони так роблять, аби нашу злобу вивести на той рівень, аби ми їх ненавиділи. Ми і так ненавидимо. Але у підсумку путін хоче, аби російські солдати не здавалися в полон. Були вже такі приклади, що вони бояться, що з ними тут так само розправляться, як російські солдати поводять себе з українськими (військовополоненими – ред.)”, – говорить Кім.

“Але наші солдати не порушують Женевську конвенцію. Тобто в наших солдатів є ще мотивація: коли у нас є російські військовополонені, то це нам потрібен обмінний фонд, для того, щоб обміняти непотрібних нам російських солдатів на наших героїв, які нині перебувають в полоні”, – каже голова Миколаївської ОВА.

Він також вважає, що це частина російської пропаганди, орієнтованої на “внутрішій ринок”, тобто на самих росіян.

“Вони це розганяють, щоб у себе казати, що ми тут звірі і націоналісти… рашисти намагаються витягти злість у українських армійців, які бачать інформацію про ці звірства, і намагаються це видати так,  ніби не тільки російські окупанти звірі, а й що нібито таке ж відбувається з нашого боку – немає такого з нашого боку і хай так і далі буде”, – говорить Кім.

Дивіться повний випуск “Час: Online” із головою Миколаївської ОВА Віталієм Кімом:

Нагадаємо, полк “Азов” вважає, що удар по колонії, де перебували українські військовополонені, є актом публічної страти, який росія здійснила через безкарність.

Як повідомляв 5.ua, Україна розпочала процедуру повернення тіл загиблих полонених в Оленівці Донецької області.

Нагадаємо, інститут вивчення війни (ISW), реагуючи на вбивство українських військовополонених в Оленівці, зазначає, що пошкодження від пожежі не притаманні принципу роботи HIMARS.

Як повідомляв 5.ua, російські окупанти опублікували прізвища поранених та загиблих полонених, які постраждали внаслідок атаки рашистів на колонію в Оленівці. 

Також, російське посольство в Британії продовжує показувати рівень рашистської дипломатії на весь світ. На цей раз вони на своїй сторінці в Twitter закликали стратити українських військовослужбовців полку “Азов”, які перебувають у російському полоні.

Нагадаємо, патронатна служба “Янголи Азову” підтвердила інформацію про удар по колонії в Оленівці, де утримують полонених полку “Азов”.

Організація з’ясовує імена загиблих і постраждалих через свої канали.

Також, СБУ перехопила телефонні розмови, в яких окупанти підтверджують, що саме російські війська винні у вибуху в колонії окупованої Оленівки.

Читайте також: Білецький оголосив “полювання” на причетних до масового вбивства полонених в Оленівці.

Як повідомляв 5.ua, Генштаб ЗСУ підтвердив, що російські окупанти здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл колонії в Оленівці. 

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.