Капітан ВМС назвав умову звільнення Херсонщини від окупантів

Херсонщину можна повністю звільнити від російських окупантів, якщо вибити логістичне забезпечення ворога.

Саме на звільнення від загарбників має знадобитися декілька тижнів, заявив в інтерв’ю УНІАН колишній заступник начальника штабу Військово-морських сил Збройних сил України, капітан першого рангу запасу й експерт Центру оборонних стратегій Андрій Риженко.

“Якщо вибити їхнє логістичне забезпечення, це можливо зробити”, наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни намагаються захиститися від “ювелірних” ударів HIMARS британська розвідка

Капітан зауважив, що захисники України тепер мають високоточну зброя, якою можна ефективно вражати головні логістичні точки.

“Основний момент у тому, що ми не хочемо руйнувати територію Херсонської області, адже там живуть наші люди й працюють наші підприємства”, зазначив Риженко.

Він також наголосив, що Херсон це єдиний обласний центр, який росіяни захопили за 5,5 міс.

“Тому, якщо ми його відіб’ємо й вийдемо на перешийок, це дійсно буде серйозний удар для росіян. Від цього залежатиме розвиток подальших подій”, підкреслив військовий.

Увечері 26 липня Збройні сили України вдарили по Антонівському мосту в тимчасово окупованому Херсоні. Інформацію про це, яка ширилася мережею, підтвердила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк. Били, ймовірно, американськими HIMARS.

РосЗМІ вранці 27 липня також повідомили, що рух мостом перекрито через пошкодження внаслідок останнього удару. У мережі тим часом публікують кадри того, який зараз вигляд має переправа.

Антонівський міст це один з двох пунктів перетину через Дніпро. Ними Росія може постачати або відводити свої війська на території, яку вона окупувала на захід від річки. У цю зону входить Херсон. Якщо ЗСУ повністю знищать міст, окупанти опиняться фактично в оточенні.