Вулицями Маріуполя собаки розтягують трупи людей – Андрющенко 

У тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області все ще натрапляють на трупи цивільних, які лежать просто неба.

Тіла виявили на перехресті вул. Ломізова та Азовстальської, повідомив радник міського голови Петро Андрющенко в Тelegram 4 серпня.

“На вулиці лежать два трупи цивільних, запаковані в пластикові пакети. Пакети розривають бродячі собаки, розтягуючи частини тіл по району. На звернення мешканців окупаційна “влада” відмовляється реагувати та проводити поховання, відповідаючи: “Кому треба, хай той і поховає”, написав Андрющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, що окупанти хочуть зробити з Маріуполем

Додав, що окупанти дозволили людям спробувати знайти своїх родичів та близьких людей у братських могилах. За його інформацією, росіяни дають місцевим “каталог” фотографій тіл в кількості 3-4 тис. для ідентифікації.

“Маріупольці кажуть, що близькі психічно не витримують такий пошук. Більш того, самі окупанти заявляють що в “каталозі смерті” не більш ніж 20 відсотків від усіх, що пройшли через морг на Метро”, додав Андрющенко.

Російські окупанти викопують тіла людей із дворів багатоповерхівок у Маріуполі. Почали з району просп. Свободи. Ексгумацію проводить слідчий комітет Росії. Трупи викопують, поміщають у пластикові пакети і автівкою “Груз 200” вивозять у Старий Крим. Там їх складають до братської могили.

Під час цього слідчі або прості військові допитують мешканців щодо подробиць загибелі.

Точну кількість загиблих цивільних у Маріуполі встановити неможливо. Цифру 22 тис. вбитих називав мер міста Вадим Бойченко. Під кожною руїною маріупольці знаходять до 100 тіл.