“Я каюся” – російський танкіст Куліков сказав у суді останнє слово

4 серпня російський танкіст Михайло Куліков, якого підозрюють в обстрілі житлового будинку на околиці Чернігова, сказав у Деснянському суді Чернігова останнє слово перед вироком.

Прокуратура запросила росіянину 10,5 років в’язниці, пишуть “Ґрати” в Тelegram.

“Атака на житлові будинки під час воєнних дій порушує норми Міжнародного гуманітарного права. Злочин кваліфікували за статтею про порушення законів та звичаїв війни. Куліков на першому засіданні визнав провину. Упродовж місяця суд заслуховував аргументи сторін. Сьогодні в Деснянському суді відбуваються дебати”, йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одягав на голову мішок та імітував страту: показали чергового російського ката

В останньому слові підозрюваний заявив, що “каїться” і перепросив за скоєне.

“Хочу ще раз перепросити у всіх, кого це зачепило. Морально та фізично. Мною зроблене. Я каюся із самого початку й досі, вже майже пів року. Щиро перепрошую. Вибачте. Я просто хочу повернутися додому, до родини. Спасибі вам за все”, сказав Куліков.

Вирок російському танкісту оголосять у понеділок, 8 серпня.

Злочин, у якому обвинувачують танкіста, стався 26 лютого. Михайло Куліков із командиром танкового батальйону Леонідом Щьоткіним їхали Кільцевою в напрямку Олександрівки. Командир наказав Кулікову розвернути башту танку та вистрілити по житловому будинку. Той наказ виконав.

Снаряд зруйнував дві квартири на дев’ятому та 10-му поверсі та технічне приміщення. Мешканців у квартирах не було. Того ж дня Кулікова та Щьоткіна взяли в полон. Перед цим їхній танк підбили. Водій танка загинув. Щьоткіна потім обміняли.