“Вбита Попасна” – Гайдай показав свіжі фото випаленого міста

Випалена земля, подекуди будинки досі тліють, літня зелень не може сховати “вбивство” міста окупантами.

Свіжі фото знищеної російськими окупантами Попасної на Луганщині 4 серпня в Telegram показав голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

“Вбита” це саме те слово, яке описує фото нижче. Попасна фактично повністю знесена з лиця землі обстрілами з боку військ Росії. Але орки не зупинилися, і навіть захопивши досі гатять по місту”, написав Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Примусова мобілізація та обстріли Гайдай розповів про злочини окупантів на Луганщині

Промислова та житлові зони суцільні руїни, місиво з будівельного сміття.

“Росіяни позабирали життя в наших міст і зараз насміхаються над жителями заявами про відновлення. Нічого не побудувавши в своєму житті вони просто брешуть. Не ведіться на російську пропаганду! Чекаємо на деокупацію. Попасна як і Рубіжне, Сіверськодонецьк, Гірське й інші наші населені пункти матимуть нове життя”, наголосив голова ОВА.

Після майже повної окупації Луганщини росіяни кинули всі сили на захоплення Донеччини. Регіон постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертв або поранених серед цивільного населення та нові руйнування.

Уряд України запровадить обов’язкову евакуацію мешканців неокупованих районів Донецької області перед початком опалювального сезону. З Донеччини доведеться евакуювати щонайменше 200-220 тис. місцевих жителів.

У так званій ДНР заявили, що окупаційні війська нібито захоплять територію Донецької області “до кінця серпня”.

“Битва за Донбас” буде найзапеклішим і найскладнішим етапом із початку повномасштабного вторгнення Росії. Зараз на Донеччині й Луганщині відбувається переломний момент, повідомив нацгвардієць Віталій Марків. Розвиток подій залежить від кількості озброєння, яке Україна отримає від західних партнерів, вважає він.