Окупанти розселять маріупольців по містах і селах ОРДО на зиму

На зиму жителів захопленого Маріуполя Донецької області планують тимчасово розселяти по населених пунктах ОРДО, де є натяк на можливість опалення.

За словами радника мера Петра Андрющенка, маріупольці не отримають нові квартири, будівництво яких анонсували окупанти. Про це повідомив у Telegram 20 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Води немає, загиблих ховають лише за гроші: останні новини з Маріуполя

“Опалення взимку в Маріуполі не буде. Доки є можливість евакуюйтеся. Україна чекає на вас. Іншої можливості пережити зиму в цивілізованих умовах немає”, закликав він.

Водночас росіяни наголошують, що житло в Маріуполі почнуть будувати. Однак нові помешкання від міністерства оборони країни-агресорки отримують лише колаборанти: медики, поліція, представники адміністрацій.

Окупанти “ухвалили” рішення позбавити маріупольців прав на власність. Відповідна “ухвала” діє з 19 липня. Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко розповів, які дії вчиняти в разі “націоналізації” нерухомості. Наголосив, що насамперед не треба звертати уваги.

У захопленому Маріуполі почали консервувати ремонти й будівництва через війну. Нові будівельники відмовляються їхати в місто. Ті, що є, тікають через погані умови й страх контрнаступу. Місцевих просто немає.