“Рамштайн-4”: більше 30 країн уже надали військову підтримку Україні

Більше 30 країн світу надали Україні військову допомогу – озброєння й техніку.

Висуваються також нові ініціативи. Про це заявив міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін під час відкриття зустрічі “Рамштайн-4” у віртуальному форматі, пише “Укрінформ”.

Така підтримка є результом трьох попередніх зустрічей Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн”.

“Місяць тому ця група зібралася в Брюсселі для зустрічі в персональному форматі, щоби підтвердити нашу відданість захисту України, і ми почули від багатьох країн оголошення нових ініціатив. Наразі більше 30 країн надали військову підтримку Україні”, заявив глава Пентагону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти, тремтіть: США оголосили нову військову допомогу Україні

Країни будуть продовжувати підтримувати Україну. Остін наголосив, що військові поставки вже призвели до зміни ситуації на місцях.

Міністр оборони США нагадав, що лише Сполучені Штати з моменту зустрічі в Брюсселі виділили Україні більше $2,6 млрд оборонної допомоги. Вона включає, в тому числі, 12 систем HIMARS, які “суттєво посилили” вогневу потужність Збройних сил України.

“Ми продовжимо забезпечувати історичний рівень підтримки, щоби Україна могла захистити себе”, додав Остін.

8 липня президент США Джо Байден підписав пакет озброєння для України на суму до $400 млн. Пакет включав додаткові високомобільні артилерійські ракетні комплекси HIMARS і додаткові боєприпаси.

Україна отримала від США та союзників дев’ять HIMARS та аналогічних комплексів. Для серйозного контрнаступу потрібні ще десятки.