ЗСУ “мінуснули” польовий склад, гаубицю й 11 окупантів

На півдні України російські військові намагаються втриматися на раніше зайнятих позиціях.

За ніч з 19 на 20 липня військові Збройних сил України ліквідували в регіоні 11 російських загарбників. Про це повідомляє оперативне командування “Південь” у Facebook.

ЗСУ, крім 11 окупантів, ліквідували також гаубицю “Мста-Б” із тягачем і польовий артилерійський склад в районі Дослідного на Херсонщині. Остаточні втрати уточнюються.

“Обстановка в нашій операційній зоні складна, динамічна, але контрольована. Ворог намагається втриматися на рубежах оборони, які попередньо облаштував і продовжує укріплювати”, йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В порту Одещини пролунав вибух: є жертви

Вночі ворог наніс пʼять ракетних ударів по Миколаївщині. Зенітно-ракетними системами С-300 випущено 20 ракет з тимчасово захопленої Херсонщини.

“Вибухи пролунали біля кількох населених пунктів Баштанського району. Відомо про пожежу пожнивних залишків на полі. В Березнегуватому, внаслідок ракетного обстрілу пошкоджено вісім житлових будинків. З під завалів врятовано дві людини. Також приблизно в цей час під ворожий обстріл потрапили об’єкти інфраструктури та житлові будинки в селах Калуга та Висунськ”, додали в ОК.

Ворог обстріляв з “Градів” також Нікополь: двоє загиблих, девʼять поранених. Серед них четверо діти. У місті вщент зруйновано три приватних житлових будинки, більше десяти пошкоджені.

Вранці 19 липня Росія завдала чергового удару по Одещині. Ракети влучили у село Дачне. Зруйновані будинки, жителі дивом вижили.

Місцева жителька розповіла, як пережила обстріл разом із дітьми та чоловіком.