Розвідка вирахувала маршрут російських суден з викраденим в Україні зерном

Російські суховантажні судна “Матрос Кошка” та “Матрос Пожинич” з викраденим зерном, загальною масою 54 тис. т, 13 липня планували захід до порту Бейрут (Ліван).

Оператор суден російська компанія “Crane Marine Contractor LLC” (Астрахань), повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони в Telegram.

Втім, ліванська влада заборонила їхнє розвантаження. У зв’язку з цим судна були перенаправленні до Сирії, в порти Латакія й Тартус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розблокування експорту зерна: Путін висунув умову Заходу

Надалі з сирійської території українське зерно планується доставляти вантажівками до інших країн Близького Сходу та Північної Африки.

“Також окупанти намагаються відновити роботу морського порту в Маріуполі. Насамперед планується встановити сполучення з Ростовом-на-Дону для вивезення українського металу. Втім, суттєвою проблемою залишається неспроможність росіян забезпечити постачання електроструму для роботи порту”, повідомляє розвідка.

Українські фермери підпалюють поля на тимчасово окупованих територіях, щоб не віддавати врожай Росії.

У травні країна-агресорка РФ могла незаконно вивезти з тимчасово окупованих територій України понад 180 тис. т українського зерна вартістю понад 2 млрд грн, з’ясували журналісти.