Данілов розповів, що чекає на зрадників і колаборантів

Якщо хтось із мешканців тимчасово захоплених росіянами територій піде на співпрацю з ворогом, чи погодиться брати безпосередню участь у допомозі загарбникам, нічого доброго з цього в найближчому майбутньому не буде.

Про це секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив в інтерв’ю “Українському радіо”. Він розповів, що чекає на колаборантів і дав поради, як поводитися з російськими окупантами, якщо немає можливості виїхати з регіону.

“Усі відповідатимуть згідно з нашим законодавством за ті дії, які будуть вчинені проти нашого населення та нашої країни”, сказав Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов анонсував новини від розвідки про “людей, які не вилазили з екрану”

Він закликав людей не робити дій, які можуть нашкодити державі чи безпосередньо їм самим у майбутньому.

“Якщо так сталося, що ви опинилися під окупацією рашистів, поводьтеся чемно й не допомагайте агресору в цій війні. Тоді жодних зауважень з боку держави, коли туди повернеться наша влада, не буде”, додав секретар РНБО.

У МОЗ пояснили, кого з медиків на захоплених територіях вважатимуть зрадниками.

Якщо лікар виконує свої обов’язки на тимчасово захопленій чи окупованій території, а також забезпечує життєдіяльність лікарні, його не вважатимуть колаборантом. Якщо медик бере в окупантів ліки чи бензин це також не співпраця із загарбниками.