Викрили диверсантів, зловмисників зловили у Києві – Єнін

Минулого тижня українські правоохоронці викрили дві диверсійно-розвідувальні групи і затримали майже 50 осіб.

Про це сказав заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін в ефірі телемарафону.

“Із них у Києві п′ятеро осіб, які можуть бути причетними до співпраці з ворогом. Діяльність ДРГ дещо зменшується, можливо, змінюється її характер, але вона точно не зникає. Тому громадянам не час втрачати пильність”, сказав заступник міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські спецслужби випитували у зрадника про “Гарпуни” СБУ його накрила

Проводяться профілактичні заходи і особливо пильно контролюються кордони України з Білоруссю у Волинській, Рівненській, Житомирський, Київській і Чернігівський областях, також повідомив Єнін.

У прикордонних районах функціонують понад сотня блокпостів, де найчастіше виявляють підозрілих осіб.

Затримали вісім осіб, 31 – передали для подальшої перевірки до Служби безпеки України.

“Під час таких перевірок виявляються сотні підозрілих осіб, які можуть бути причетними до співпраці з ворогом”, сказав Єнін.

На сьогодні зареєстрували майже 800 кримінальних проваджень за колабораційну діяльність. Про підозру повідомили 150 особам, 75 кримінальних проваджень направили до суду.

Національна поліція розпочала операцію “Актив”, щоб посилити контроль за виведенням валютних коштів за кордони України.

“Під посиленим контролем перебуває майже 7 тисяч українських підприємств, які протягом останніх кількох років співпрацювали з партнерами з Республіки Білорусь чи Російської Федерації. Упереджено виведення за кордон майже 200 мільярдів гривень. Так само досить прискіпливо дивимося за сплатою податків, оскільки багато хто ухиляється, чим наша обороноздатність не посилюється”, заявив заступник міністра.

Нацполіція викрила 99 ДРГ і затримала понад 1,4 тис. осіб за підозрою у диверсійній діяльності.

СБУ заарештувала 11 підприємств в Україні, кінцевими беніфеціарами яких були російські компанії Газпром, Роснафта та Росатом. Орієнтовна вартість перевищує 2,1 млрд грн.