Суд вирішив долю ще однієї проросійської партії

В Україні заборонили діяльність проросійської Робітничої партії.

Відповідне рішення ухвалив восьмий апеляційний адміністративний суд Львова за позовом Міністерства юстиції, повідомив рух “Чесно”.

Згідно з рішенням суду, майно Робітничої партії та всіх її осередків перейде державі. Рішення ще можуть оскаржити у Верховному суді.

“Розгляд цієї справи відбувся з третьої спроби. Спершу відповідне засідання мало відбутися 23 червня, але його перенесли на 5 липня. Але і тоді розгляд провадження перенесли тепер уже на 12 липня”, ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд заборонив партію колишнього “регіонала”

З 2015 року керівництво партії намагалося внести зміни до статуту політсили й прибрати марксистсько-ленінські формулювання. Але Мін’юст повернув документи на доопрацювання і таким чином, доки не були погоджені виправлення, діяльність партії була заблокована, за даними “Чесно”.

Робітничу партію України заснували у квітні 2012 року. 2015 року проти голови партії Олександра Бондарчука порушили кримінальну справу. Його підозрюють у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України через публікацію у газеті “Робітничий клас”, де він був головним редактором. Тоді Бондарчука заарештували. Певний час він перебував у СІЗО.

5 липня суд заборонив діяльність Комуністичної партії. У власність держави передадуть майно, кошти та інші активи партії, її осередків. Перед цим протягом двох тижнів заборонив 13 антиукраїнських партій.

У травні президент Володимир Зеленський підписав закон про заборону діяльності проросійських партій.

Рух “Чесно” створив реєстр колаборантів і держзрадників, куди потрапила низка нардепів.