Лукашенку примарилася підготовка нападу Заходу на Росію

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Захід готується напад на Росію.

Наступ нібито проходитиме через територію Білорусі та України. Про це Лукашенко повідомив, виступаючи на церемонії перед випускниками військових вузів і офіцерським складом, пише “Пул Первого”.

“Останнім часом, і ми це детально обговорювали вчора з президентом Російської Федерації, розробляються стратегічні плани нападу на Росію. І головний напрямок удару, історія повторюється через Україну та через Білорусь”, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Напад із боку Білорусі: американські аналітики оцінили загрозу

За його словами, країни Заходу активно ведуть розвідку на землі та в повітрі, освоюють військову логістику, проводять навчання, перекидають техніку.

Раніше білоруський диктатор вже говорив про “підготовку нападу на Білорусь”. Тоді він “прославився” своєю відомою фразою про “покажу звідки готувався напад”, що стала мемом.

На території Республіки Білорусь розпочалися командно-штабні навчання з територіальними військами. Їхня підготовка проходитиме в Гомельській області на кордоні з Україною.

Пряма участь Білорусі в повномасштабній війні в Україні малоймовірна. Розмови про можливе вторгнення білоруської армії в Україну не стихають від 24 лютого. Самопроголошений президент Олександр Лукашенко заперечує це.