В Ізюмі окупанти атакували гору, де люди дзвонили рідним. Багато вбитих – ЗМІ 

8 липня у тимчасово окупованому Ізюмі Харківської області російські терористи обстріляли гору Кременець, де зібралися місцеві, щоб зателефонувати рідним.

Точна кількість жертв невідома, оскільки зв’язку з містом немає, пише KHARKIV Today.

Зазначається, окупанти наважилися на масовий обстріл для обмеження спілкування мешканців міста з рідними, які перебувають на підконтрольній Україні території.

За словами очевидців, того дня на Кременець приїхали десятки людей, оскільки лише там “ловлять” українські оператори. За даними видання, о 14:00 по горі вдарили касетними боєприпасами.

“Окупанти завжди стояли на горі й слухали, що говорять люди. А саме цього дня жодного не було. Загинув мій сусід Денис Щербак, добрий хлопець, у нього дружина залишилася”, розповіла волонтерка Юлія Чередник, яка змогла врятувати з Ізюма свою родину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківські медики розповіли про стан постраждалих від обстрілу міста

Російські пропагандисти вже традиційно звинуватили в трагедії Україну та пообіцяли опублікувати імена загиблих. Однак очевидці стверджують, що снаряди прилетіли з глибокого тилу окупантів у Ізюмському районі.

“Збройні сили України просто технічно не могли обстріляти Ізюм касетними снарядами. Не кажучи вже про те, що реальної причини для завдання таких ударів немає”, розповів керівник відділу Ізюмської міськради Максим Стрельник.

У соціальних мережах активно поширюють інформацію про загибель приблизно 10 людей. Росіяни заборонили поховання в місті та не дозволяють рідним забирати тіла, за даними ЗМІ.

Російські окупанти заблокували Ізюм на початку березня. Почали його обстрілювати з артилерії та бомбардувати. Зруйнували більш як 80% усіх будинків. 1 квітня росіяни встановили контроль над Ізюмом.

Допоміг окупантам увійти до Ізюма депутат від вже забороненої партії ОПЗЖ Анатолій Фомичевський. Він показав ворогу “незахищену дорогу” в місто.

На Харківщині тривають бойові дії. Воїни Збройних сил України успішно контратакують окупантів. Ті ж намагаються не дати ЗСУ вийти до держкордону.

На Ізюмському напрямку противник намагається встановити контроль над селищем Богородичне та готує наступ на Слов’янськ. Наші захисники протидіють ворогу, завдаючи йому відчутних втрат. У районі Ізюма нашими військовими знищений черговий російський вертоліт Ка-52.