Наслідки масштабного удару по Новій Каховці показали з супутників

Оприлюднили супутникові знімки, на яких видно наслідки масштабного удару по Новій Каховці Херсонської області.

Судячи з кадрів, у місті підірвалися цехи заводу “Укргідромех” і ще один великий ангар поряд. Кадри опублікувало “Радіо Свобода” 12 липня.

Видання порівняло супутникові знімки сервісу Planet.com околиць Каховської ГЕС до та після удару, завданого українськими бійцями за допомогою ракетних систем залпового вогню HIMARS.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З танків і артилерії: росіяни обстріляли позиції ЗСУ на Запорізькому напрямку

Журналісти вказують, що при ударі постраждали цехи заводу “Укргідромех” (верхня ліва частина знімків) і великий ангар, що визначається сервісом Wikimapia.org як автотранспортне підприємство 16507 (нижня права частина знімків). Між ними розташований ринок.

Увечері 11 липня Збройні сили України вдарили по складу боєприпасів загарбників у Новій Каховці. Почалася детонація та пожежа. Повідомлялося, що на момент удару на базі був великий автопарк техніки окупантів. Зокрема, понад 40 бензовозів.

Пропагандистське ЗМІ писало, що удар ЗСУ нібито припав по складах із селітрою, “пошкоджені ринок, лікарня та будинки”.

Оперативне командування “Південь” підтвердило знищення ворожого складу з боєприпасами в тимчасово захопленій Новій Каховці на Херсонщині. У результаті прицільного попадання противник не дорахувався живої сили та військової техніки, повідомило командування 12 липня.