Як гарматне м’ясо. Окупанти кидають у саме пекло мобілізованих українців – Гайдай

Невелика частина Луганської області перебуває під контролем Збройних сил України. Бої тривають.

Окупанти кидають у бій мобілізованих чоловіків з окупованих територій. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

“Їх кидають в саме пекло фронту. Особливо їх використовують для виявлення вогневих точок наших Збройних сил. Беруть 10-20 свіжомобілізованих, кидають їх вперед. Їх звісно знищують і таким чином росіяни бачать звідки вели вогонь наші захисники. Після чого відпрацьовують артилерією. Тобто в прямому сенсі, як гарматне м’ясо”, пояснює.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Ганебно побігли назад” росіяни провалили наступ під Мар’їнкою

Гайдай каже, що зараз надають допомогу тим, хто евакуювався.

“Ми відкриваємо більше гуманітарних штабів. Налагоджуємо систему електронного зв’язку. Сайти, де можуть реєструватися люди зі статусом внутрішньо переміщеної особи. Якщо не мають статусу ВПО будемо допомагати оформлювати”, каже.

Додає, що разом з Міністерством реінтеграції тимчасово окупованих територій допомагатимуть людям, які мають статус ВПО з 2014 року.

“Будемо напрацьовувати варіант, щоб ці люди отримали житло. Це люди, які вже вдруге втрачають все”, каже.

На окупованій частині Луганської області гуманітарна катастрофа. Окупанти намагаються відновити газ і воду.

“Але це все одно, що зі зламаного конструктора зробити цільну інфраструктурну річ. Нічого в них не вийде”, підсумував.

Більше тижня російські окупанти не можуть просунутися на Сіверськ і Слов’янськ. Втрачають чергові склади з боєприпасами. Протягом багатьох десятиріч армія ворога ніде не зазнавала таких вагомих втрат, як на Луганщині, каже Гайдай.

Повідомлення про втрату окупантами чергових складів із боєприпасами, каже він, надходять щодня. Останнє із Луганська. Постачання боєкомплектів на позиції в них порушено, однак ці втрати ще не досягли критичної межі запасів в росіян забагато.