У Києві ремонтують фонтани – коли водограї запрацюють

У Києві з початку повномасштабної війни доглядають за столичними фонтанами та ремонтують їх.

Роботу водограїв на Майдані Незалежності та на Русанівському каналі відновлять за першої можливості. Про це повідомили в Київводофонді.

“Щоб була змога відновити роботу фонтанів на Майдані Незалежності та фонтанів акваторії Русанівського каналу, коли тільки це стане можливим, ми щодня багато працюємо”, йдеться в повідомленні.

З 24 лютого фахівці виконали ряд заходів для того, щоб підтримати фонтани в належному стані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без морозива, лимонадів та квасу: поради лікарки у спеку

Наприклад, “Великий” та “Малі” фонтани, а також “Засновики Києва” покрили спеціальним захисним накриттям від враження осколками. Також відремонтували насоси систем водограїв на Майдані Незалежності.

На багатьох столичних фонтанах провели ремонт елементів підсвічування. Постійно фахівці здійснюють контроль захисту від шкоди злив та проводять чистку конструкцій.

Русанівські фонтани теж не залишають без уваги. Обслуговують трансформаторні підстанції систем. Фонтани чистять, фарбують платформи та їх елементи.

Багато міст України славляться своїми фонтанами, та через російське повномасштабне вторгнення запрацюють цього року далеко не всі. Деякі через воєнний стан не встигли планово відремонтувати, ще якісь не вмикають з міркувань безпеки. Та наприкінці травня, перед початком літнього сезону, фонтани увімкнули у Вінниці місцеві пишуть, що це піднімає бойовий дух.

Gazeta.ua пропонує добірку найкрасивіших фонтанів України.