Каша і пляшка води: показали “зарплати” у Маріуполі за розбір завалів

У тимчасово окупованому Маріуполі на Донеччині жителі продовжують розбирати завали та прибирати вулиці.

Гроші за цю роботу частково виплачують лише найбільш невдоволеним. З іншими “розраховуються” їжею, повідомив радник мера міста Петро Андрющенко в Тelegram 11 липня.

“Тарілка каші та пляшка води єдина гарантована оплата важкої праці на спеці”, написав Андрющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Влада” Маріуполя визнала, що води не буде. Зрадники вже сколотили “бізнес”

За його даними, окупаційній “владі” міста виділили гроші на зарплати лише для 900 робочих. Ідеться про суму в 12 тис. руб. на місяць. Це приблизно 6 тис. грн. Реально залучили в три-чотири рази більше людей, які які розбирають завали.

“Саме так окупаційна адміністрація Іващенко (псевдомер Маріуполя Вадим Іващенко. Gazeta.ua) і ко. створює картинку для кураторів з Росії щодо власної здатності керувати містом. При тому, він та його родина досі крадуть не тільки гуманітарку та дизпаливо разом з російськими МНСниками, але й гроші, що привозять для виплат, у тому числі на зарплати робочим”, наголосив Андрющенко.

Гуманітарна ситуація в захопленому Маріуполі стрімко погіршується. Окрім кризи з питною водою, у місті проблеми з їжею набувають нових масштабів. Окупанти скоротили гуманітарну допомогу, тому люди вимушені стояти в тисячних чергах.

У Маріуполі залишаються приблизно 150170 тис. людей. Мешканці п’ють воду з каналізації. У місті поширюється холера, грабують пенсіонерів.