“Шахтар” офіційно заявив про звільнення Де Дзербі та його штабу

“Разом із наставником клуб залишає італійський тренерський штаб: Давіде Поссанціні, Вінченцо Тереза, Маркаттільо Маркаттільї, Агостіно Тібауді, Мікеле Каваллі, Джорджіо Б’янкі, Паоло Б’янко”, – ідеться у повідомленні.

У клубі з вдячністю зазначають, що після початку війни в Україні Де Дзербі виявив солідарність із клубом та українським народом, провівши з командою серію благодійних матчів Shakhtar Global Tour for Peace.

Український футбольний журналіст Віктор Вацко в ефірі каналу “Вацко Live” у YouТube 27 червня повідомляв, що “Шахтар”, найімовірніше, очолить хорватський тренер Ігор Йовічевіч із “Дніпра-1”, проте “жоден документ ще не підписано”.

Контекст:

Дворічний контракт із Де Дзербі “Шахтар” уклав 21 травня 2021 року.

Італійський наставник був 34-м головним тренером в історії донецької команди. Де Дзербі змінив португальського фахівця Луїша Каштру.

До “Шахтаря” останнім місцем роботи Де Дзербі був клуб італійського чемпіонату Серії А “Сассуоло”. За підсумками сезону 2020/2021 команда фінішувала на восьмому місці. Вона разом з італійським фахівцем встигла провести 30 офіційних матчів, у яких здобула 20 перемог при 5 нічиїх та 5 поразках (загальна різниця м’ячів: 64–26).

Під керівництвом італійського тренера “Шахтар” виграв Суперкубок України та двічі кваліфікувався у груповий етап Ліги чемпіонів. У достроково завершеному через війну чемпіонаті УПЛ сезону 2021/2022 донецький клуб фінішував на першому місці.