Терор посилюється: жителям Херсонщини пояснили, чому необхідно евакуюватися

Заклики виїхати з Херсонщини набули особливої актуальності.

Попри роздратування у багатьох людей, до них варто поставитися серйозно, заявив 11 липня перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, який попередив громадян про контрнаступ Збройних сил України.

“Терор з боку орків постійно посилюється. Будь-яка людина може стати його жертвою. Вчителі, лікарі, працівники комунальних служб, голови ОСББ. Сьогодні дуже складно прорахувати систему, хто в першу чергу в зоні ризику, тому що категорії затриманих постійно розширюються. Почастішали випадки затримання людей за наводкою колаборантів, зокрема у форматі зведення особистих рахунків”, йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ розповіли про ситуацію на півдні України

Масштаби гуманітарної катастрофи у тимчасово захопленому російськими окупантами регіоні надалі лише зростатимуть.

“Орки розвалюють усі функціонуючі раніше системи, водночас практично не створюють власних аналогів. Медицина, освіта, служба ДСНС, інтернет банкінг, зв’язок та інше все це вже фактично “на вильоті”. У самому Херсоні ситуація значно легше ніж у селах і невеликих містах, але в цілому умови життя вже нестерпні. І далі буде тільки гірше. Виїжджати складно з багатьох причин, але якщо така можливість є, то нею потрібно скористатися”, зазначив Соболевський.

Хоча ЗСУ працюватимуть “хірургічно точно”, залишаються ризики супутнього збитку цивільній інфрастуктурі, але найголовніше ризик для життя і здоров’я мирних людей, додав він.

Президент України наказав військовим деокупувати південні регіони. Для цього збираються мільйонні бойові сили, які будуть оснащені західною зброєю, повідомив міністр оборони Олексій Резніков. Військовове керівництво має розробити плани по звільненню.