Ставленики Кремля “розганяють” провокаційні заяви про війну в Україні – РНБО

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 11 липня.

Пропагандистські засоби масової інформації Російської Федерації поширюють чергову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у понеділок пресслужба ЦПД у Telegram.

“Російська преса поширила заяву хакерської група RaHDIt щодо втрат Збройних сил України у ході бойових дій. Учасник російського хакерського об’єднання на умовах анонімності нібито заявив, що на сьогодні втрати становлять не менш як 50-70 тисяч убитими. Це дезінформація”, йдеться у повідомленні РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обережно, фейки! Опублікували нову порцію брехні росіян проти України

Чергову маніпуляцію поширює також колаборант-“керівник” Запорізької області Євген Балицький. Він заявив, що “понад 60% жителів Запорізької області бачать території регіону в складі Росії у статусі окремого суб’єкта”.

“Німеччина стала на шлях антиросійських санкцій, і тепер весь час готується до гіршого. Хто б міг припустити, що підтримка Майдану і “держперевороту” в Україні 2014 року приведе німців до того, що вони боятимуться закриття своїх підприємств і цілих галузей промисловості”, заявив член федеральних зборів РФ Олексій Пушков.

Наведена заява також є маніпуляцією, попередили у ЦПД.

Російська Федерація минулого тижня поширювала фейки про “зрадницькі” настрої в Європі на тлі заяви лідерів країн “Великої сімки” про готовність підтримувати Україну до повної військової перемоги.