Росія сповільнила темп наступу на Донбасі – Пентагон

Наступ російської армії на сході України не можна назвати успішним, попри взяття окупантами окремих населених пунктів.

Росіяни понесли на даному напрямку значні втрати й не виконали поставлених на початку наступу завдань, повідомляє пресслужба Пентагону.

“Російські військові відстають від власного графіка і не можуть досягти потрібних їм цілей”, ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Пентагоні заявили, що вже понад сотня українців пройшла тренування з HIMARS

У ході брифінгу високопоставлений американський військовий зазначив, що росіяни ведуть наступ у Луганській і Донецькій областях не за графіком. За його словами, армія Російської Федерації досягає поступового, обмеженого і високозатратного прогресу на певних невеликих ділянках Донбасу.

Останніми тижнями Збройні сили України почали наносити ворогові відчутних контрударів у відповідь. Зокрема, по складах боєприпасів росіян. Успіхи українських військових Сполучені Штати Америки багато в чому пов’язують із ефективним застосуванням реактивних систем залпового вогню, переданих союзниками.

Із кінця червня в терористів в Україні майже щодня горять бази і склади боєприпасів. Росіяни втратили чотири склади боєприпасів і сім баз. Вибухи відбувалися на окупованих частинах п’яти областей: Харківської, Донецької, Луганської, Запорізької, Херсонської.

У нічному зведенні за 7 липня Оперативне командування “Південь” повідомило про знищення ще чотирьох складів противника три склади боєприпасів на Миколаївщині та склад пально-мастильних матеріалів у Херсоні.