На Одещині шахраї збирали у підприємців гроші «на підтримку ЗСУ»

На Одещині працівники поліції викрили шахрайську схему та затримали учасників злочинної групи, які організували серед місцевих підприємців збір коштів «на потреби ЗСУ». Підозрювані розсилали підроблені листи від імені очільника ОВА.

Про це повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко в Facebook.

«У травні деяким підприємцям Одещини почали надходити нібито офіційні листи за підписом начальника обласної військової адміністрації. В них представників бізнесу просили долучитися до збору коштів на потреби ЗСУ. У листі був номер банківського рахунку та контакт одного із посадовців ОВА. Звісно ж, таких листів жодні офіційні особи не надсилали», – повідомив Клименко.

Вже вдалося встановити близько 100 випадків переказу коштів на рахунки, вказані в листах. Найменша сума – 10 тисяч грн, найбільша – 100 тисяч грн. До складу злочинного угрупування входило семеро людей.

«Організував їх та розробив схему громадянин Д., який знаходиться на території так званої «лнр». Звідти він телефоном курував співорганізаторів», – уточнив Клименко.

Поліція вже затримала чотирьох підозрюваних – мешканців Дніпропетровщини, серед яких і 22-річна співорганізаторка злочинної групи. Інші учасники найближчим часом теж отримають підозри за шахрайство.

Раніше Служба безпеки України (СБУ) затримала російського інформатора, що розвідував дані для ракетних ударів та диверсій у Чернігівській області. Він виявився спільником раніше затриманого диверсанта, який планував вибухи на «Укрзалізниці».

У Києві затримали ворожих диверсантів, які цікавилися стратегічними об’єктами.

В Україні поліція затримала понад 20 можливих диверсантів за тиждень, із них близько 10 – у Києві.