Армія Путіна продовжує знущатися з дітей в Україні: нові дані

На ранок 9 липня офіційна кількість дітей-жертв війни за добу не змінилася – 347.

Побільшало поранених – понад 647, повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

“Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях”, пояснили у відомстві.

Найбільше постраждало дітей в областях: Донецькій – 348, Харківській – 186, Київській – 116, Чернігівській – 68, Луганській – 61, Миколаївській – 53, Херсонській – 52, Запорізькій – 31.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жахіття у Ягідному: як окупанти зігнали сотні селян у підвал і влаштували там концтабір

“7 липня внаслідок обстрілів окупантами Бахмута Донецької області отримав тяжкі поранення 12-річний хлопчик”, додали в повідомленні.

Через бомбардування та обстріли збройними силами РФ пошкоджено 2116 закладів освіти. З них 216 зруйновано вщент, за даними ОГ.

Уряд визначив тривалість навчального року під час дії воєнного стану. Навчальний рік почнеться 1 вересня, а закінчиться 30 червня 2023 року.

Головам місцевих військових адміністрацій і керівникам навчальних закладів доручили організувати початок навчального року залежно від безпекової ситуації в регіоні.

Міністерство освіти та науки рекомендує навчання по змінах у разі нестачі в шкільних укриттях місць для всіх учасників освітнього процесу. Крім того, низку предметів радять перевести в онлайн-формат.