“ЗСУ розрулить” – мешканців Херсонщини просять не вестися на кремлівську брехню

Російські загарбники поширюють фейк на захопленій території Херсонської області, що Україна нібито втрачає міжнародну підтримку.

Від чергової кремлівської брехні застеріг перший заступник голови обласної військової адміністрації Юрій Соболевський 8 липня в Telegram.

“Окремим приводом для їхньої злісної радості стала відставка Бориса Джонсона. Він справді був і залишається великим другом України, і багато зробив для нашої майбутньої перемоги. Однак треба розуміти, що його політика щодо України була відображенням відносин народу Великої Британії, а не його особистою. І ця політика, безумовно, буде продовжена новим прем’єр-міністром”, зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни розповсюджують фейк, що знищили HIMARS

Наголосив, що “санкційний зашморг” на шиї країни-агресорки Росії “стискається все тугіше”.

“Як змогли зауважити херсонці, окупанти лише обіцяють завалити регіон матеріальними благами, але нічого в цьому плані не роблять. Дефіцит всього, шалені ціни, роботи немає. Ось реалії російського світу. Згадаймо слова їхнього “сучасного класика”: “Грошей немає, але ви тримайтеся”. ЗСУ розрулить”, підсумував Соболевський.

На тимчасово захоплених окупантами територіях Херсонської області росіяни почали тиснути на місцевих лікарів і медиків. Озброєні загарбники допитують голів лікарень і керівників відділень.

У захопленій російськими окупантами Чаплинці на Херсонщині проводять масові обшуки. Загарбники виламують ворота броньовиками “Тигр”.

У тимчасово захопленому росіянами Херсоні заступник гендиректора лікарні сприяв ворогу в отриманні інформації про працівників поліції області. З власної ініціативи він повідомив представникам країни-агресора, що в архів дитячої лікарні передана на зберігання медична документація з картками й особовими справами співробітників Головного управління Нацполіції в Херсонській області.

Вороги збираються відтворити на тимчасово захопленій частині півдня України Таврійську губернію часів 1917 року. У дореволюційні часи Таврійська губернія об’єднувала Крим, лівобережжя Херсонщини й частину Запорізької області.

Російські окупанти обманюють жителів Херсонщини на тимчасово захоплених територіях. Розповідають брехні, начебто Україна більше не виплачуватиме херсонцям пенсій. Росія робить усе, щоб херсонці отримали її паспорт. Брехню про пенсії поширюють для того, щоб люди стали громадянами країни-агресорки.