В Одеському музеї відкривають першу виставку з початку повномасштабної війни

В Одеському музеї західного та східного мистецтва 8 липня відкривається перша виставка з початку повномасштабної війни в Україні.

Там можна подивитися експозицію під назвою “Десенсибілізація”. Про це повідомляє пресслужба WEartMuseum.

У музеї представлять близько 20 робіт української художниці Анни Білої. На великих малюнках образи людей, які зустрічалися мисткині впродовж життя. Усі картини намальовані до початку повномасштабної вторгненння.

“Поступове спостерігання складних образів, що втілені художницею, дарує ефект повільного занурення у власні переживання”, написали в музеї.

Роботи художниця створює на зворотному боці полотен. Пише акрилом та аквареллю. Мисткиня дозволяє фарбі розтікатися, тож результат буває непередбачуваним.

Художниця також зазначила, що з початком повномасштабної війни картини набули нового значення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виставку про воєнні злочини РФ показують у штабквартирі НАТО

“Мене завжди цікавила тема дітей, проживання якихось складних емоцій дитиною. Зараз на фоні такої великої кількості дітей, які постраждали, які також біженці. Так, я бачу в них новий зміст”, розповіла Анна в коментарі “Суспільному”.

Виставку відкривають о 17:00 8 липня. Роботи можна буде подивитися до 24 липня.

На Закарпатті провели міжнародну мистецьку резиденцію BIRUCHIY TRANSCARPATHIA 022. ART WAR. Представили роботи 40 митців з України, Італії, США, Австрії, Великої Британії, Франції, Іспанії, Чехії, Данії та Польщі.

Зазвичай захід проводили на Бірючому острові, що на Запоріжжі. Цього року місцем проведення через тимчасове захоплення території російськими військами стало Нижнє Селище Хустського району Закарпатської області.