Блаттера й Платіні виправдали в справі про корупцію

Швейцарський суд виправдав експрезидента ФІФА Йозефа Блаттера й експрезидента УЄФА Мішеля Платіні в справі про корупцію.

Кримінальне провадження розпочали після того, як 2015 року виявлили виплату 2 млн швейцарських франків від ФІФА Платіні, повідомляє Sky.com.

Блаттер тоді очолював ФІФА, а Платіні керував УЄФА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексочільників УЄФА і ФІФА звинуватили в корупції і шахрайстві

“Я хочу висловити щастя всім моїм близьким, що справедливість нарешті відновилася після семи років брехні та маніпуляцій”, сказав ексочільник УЄФА.

Він додав, що виграв перший бій у боротьбі з несправедливістю.

“Я не зробив нічого поганого. Я чистий перед своєю совістю”, пояснив Блаттер.

Платіж, про який ідеться, здійснили 2011 року. Блаттер і Платіні наполягали, що це була “джентльменська угода”, яку уклали ще 1998 року.

Коли Платіні був технічним директором ФІФА, він отримував 300 тис. швейцарських франків на рік. Йому не могли заплатити більше через фінансові проблеми організації. Тому сторони домовились, що решту зарплати йому виплатять пізніше.

Блаттер схвалив передачу коштів від ФІФА Платіні через десять років.

2015 року уряд США розпочав широкомасштабне розслідування щодо хабарництва, шахрайства та відмивання грошей у ФІФА, яке призвело до відставки Йозефа Блаттера. І він, і Мішель Платіні були відсторонені від футболу на вісім років. Пізніше цей термін скоротили.

Платіні стверджував, що розслідування було навмисною змовою, щоб не дати йому стати новим очільником ФІФА.