Президент вважає помилковою позицію НАТО щодо України

Президент України Володимир Зеленський вважає відмову прийняти нашу країну до НАТО «історично помилковим рішенням».

«Я дуже радий, що Швеція та Фінляндія зробили цей вибір [приєднатися до НАТО]», – сказав він в інтерв’ю CNN, оприлюдненому сьогодні, 8 липня.

«Це легше, розумніше, ніж кривава війна. Вибір світу, щоб прийняти Швецію та Фінляндію – це саме ті превентивні кроки, про які я багато разів говорив. Зробіть ці превентивні кроки, щоб не давати можливості Росії атакувати території та людей», – наводить слова Президента Інтерфакс-Україна.

Зеленський нагадав, що наразі «весь світ допомагає Україні. Хтось гуманітарно, хтось фінансово, зброєю, зброї не вистачає… США підтримують, двопалатна підтримка… Ми говоримо про гарантії безпеки, про зброю, фінансову підтримку. А просто можна було, об’єднавшись, прийняти Україну до НАТО».

«Для України знаходили причини, чому нам там не бути. А Швецію та Фінляндію прийняли. Рішення – правильне, щодо України – рішення історично помилкове», – заявив Зеленський.

Нагадаємо, в тому самому інтерв’ю він ще сказав, що агресивна політика путінської росії навряд чи зміниться – адже загарбницькі плани щодо України сусідня держава виношувала багато років.