Сейм Польщі полегшив залучення коштів до фінансування армії

Сейм Польщі ухвалив поправки до закону про захист Вітчизни, які полегшать залучення коштів до Фонду забезпечення збройних сил країни.

Про це повідомило «Польське радіо».

Зміни покликані швидше накопичувати кошти на модернізацію армії. Йдеться не лише про випуск облігацій, а й про залучення безповоротних позик і кредитів.

Поправки також передбачають можливість для Польщі брати участь у військових програмах, які реалізуються через НАТО. Це дозволить отримати доступ до більшого ринку модернізації.

Закон про захист Вітчизни був введений у дію 23 квітня. Міністерство національної оборони багато місяців працювало над його положеннями, але початок війни в Україні прискорив роботу.

Акт передбачає збільшення чисельності польської армії до 300 тисяч солдатів і 50 тисяч добровольців зі складу Військ територіальної оборони.

Читайте також: 

Україна і Польща планують запустити швидкісний поїзд, який дозволить дістатись із Києва до Варшави усього за чотири години – сьогодні ж дорога у потязі між столицями займає близько 17 годин.

Уряд Польщі запускає проект забезпечення українських переселенців недорогим комунальним житлом. Це сприятиме інтеграції громадян, які вимушено виїхали з України через повномасштабне вторгнення рф.