В Україні заборонять куріння електронних цигарок у громадських місцях: подробиці

В Україні з 11 липня 2022 року набуде чинності законопроєкт щодо заборони куріння електронних цигарок та систем нагрівання тютюну у громадських місцях.

Також заборона поширюється на кальяни, повідомляє народний депутат Лада Булах у Facebook.

“Для подолання тютюнової епідемії та захисту дітей та молоді від залучення до куріння Верховна Рада ухвалили антитютюновий Закон №1978-ІХ”, йдеться у повідомленні.

За її словами, перша норма, яка набуває чинності вже 11 липня цього року це заборона куріння пристроїв для нагрівання тютюну у визначених місцях на рівні із сигаретами, електронними сигаретами та кальянами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підлітки в чотири рази частіше беруться за цигарку, якщо палять батьки

“Ця норма захистить право працівників та відвідувачів громадських приміщень не чисте повітря. Зокрема такими приміщеннями є заклади ресторанного господарства, школи,
лікарні, університети, офісні та державні будівлі”, пояснює депутат.

Наступними набудуть чинності норми, які заборонять рекламу електронних сигарет та пристроїв для нагрівання тютюну та продаж сигарет та рідин до е-сигарет з ароматизаторами.

Штраф за порушенння може сягати 15 тис. грн. За куріння електронних сигарет, IQOS/glo, кальянів у громадських місцях (крім кафе, барів, ресторанів) 1000 грн; за повторне порушення 10 тис. грн. За куріння у кафе, барах, ресторанах (для власників закладів) 3 тис. грн; за повторне порушення 15 тис. грн.