Співробітник правоохоронних органів перейшов на бік ворога. Його судитимуть за держзраду

Співробітник Управління державної охорони порушив військову присягу та перейшов на бік ворога.

Обвинувачений 24 лютого 2022 року не з’явився на службу без поважних причин в умовах воєнного стану, повідомляє Офіс Генерального прокурора в Telegram.

Він до 31 березня 2022 року перебував за місцем свого постійного проживання на тимчасово окупованій території у селищі Нова Басань Чернігівської області. Він виконував накази командирів військовослужбовців РФ та надавав їм безпосередню допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Директорка приватної школи готувалася бути “міністром освіти” окупантів і здавала позиції ЗСУ

Поселив їх у своєму помешканні та готував для них їжу, разом з окупантами відбирав продукти харчування та інше майно у місцевих мешканців, брав участь у заволодiннi товарами з мiсцевого магазину, зi зброею здійснював патрулювання території.

Досудове розслідування закнчено та скеровано до суду обвинувальний акт за фактами самовільного залишення місця служби та державної зради.

Державна зрада діяння, умисно вчинене громадянином на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці держави: перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту, надання іноземній державі, іноземній організації (спецслужбі) або їхнім представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти держави.

Покарання – від 12 до 15 років в’язниці.