Повернення захисників Маріуполя: президент розповів про деталі

Над поверненням полонених захисників Маріуполя працює Головне управління розвідки.

Це питання треба розв’язати швидко. Втрачений час негативно впливає на бійців. Про це сказав президент Володимир Зеленський під час брифінгу з прем’єр-міністром Люксембурґу Ксав’є Бетелем у Києві. Про це повідомляють “Факти”.

“Багато деталей не зможу сказати. Хочеться, щоб обмін відбувався, щоб партнери, які взяли на себе зобов’язання допомагати із цим обміном, виконали обіцянки. Ми в це не тільки віримо. Ми працюємо, але вся робота відбувається на майданчику нашого ГУР. Вони керують цим процесом”, – сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захисники Азовсталі живі, але невідомі умови їхнього утримання – Єрмак

Влада точно не знає, що відбувається із захисниками Маріуполя.

Україна максимально залучає до процесу повернення полонених партнерів: Червоний Хрест, ООН і держави, які мають вплив на Росію.

2439 захисників Азовсталі майже місяць перебувають у російському полоні. 20 травня командир полку “Азов” підполковник Денис Прокопенко заявив, що вище військове керівництво України віддало наказ про збереження життя і здоров’я військовослужбовців гарнізону та припинення оборони Маріуполя. Де саме утримують українських воїнів і в яких умовах, зараз невідомо.

Російські окупанти передали перші тіла українських захисників, які загинули на Азовсталі. Обмін відбувся 4 червня на лінії фронту в Запорізькій області у форматі 160 на 160.

Щонайменше 52 із цих тіл вважаються рештками бійців полку “Азов”. Тіла бійців вже привезли до госпіталю в Києві. Там проводять аналіз ДНК для ідентифікації, повідомив екскомандир “Азова” Максим Жорін.

15 червня до Києва привезли тіла ще 64 загиблих українських захисників з Азовсталі.