У ЄС відреагували на рішення Путіна щодо “паспортизації” українців

Ніхто і ніколи не визнає примусову видачу паспортів Росії мешканцям тимчасово окупованих територій Херсонської та Запорізької областей.

Про це голова представництва Євросоюзу в Україні Матті Маасікас написав у Twitter 26 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Запоріжжі Росія зосереджує багато окупантів та важкої техніки

Він зазначив, що Кремль був змушений відмовитись від ідеї проведення псевдореферендумів у захоплених областях. Замість них, вирішив “паспортизувати” українців.

“Російські окупаційні сили були змушені відмовитися від усіх ідей проведення “референдуму” в Херсонській області через відсутність будь-якої підтримки. Чому вони думають, що запланована зараз “паспортизація” матиме більший успіх? І в будь-якому разі, ніхто і ніколи не визнає подібних дій”, – наголосив Маасікас.

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін видав указ про спрощений порядок прийому в громадянство РФ для мешканців Запорізької і Херсонської областей України. Указ Путін підписав 25 травня.

У США гостро засудили насильницькі дії Росії, спрямовані на “підкорення українців” на окупованих територіях, що включають депортацію, “фільтрацію” та нав’язування російського громадянства.