В ОП заявили, що не лише Макрон схиляв Зеленського до здачі суверенітету

Крім президента Франції Макрона ще низка європейських політиків пропонувала українській владі поступитись суверенітетом для «збереження обличчя» та задоволення амбіцій путіна.

Про це в інтерв’ю НВ заявив радник голови Офісу президента та член делегації України на переговорах із росією Михайло Подоляк, не уточнивши, про кого саме йдеться.

«Вцілому ці заяви не тільки пана Макрона, а й ще деяких людей з європейської політичної спільноти трішки дивні… Зрозуміло, що українське суспільство не підтримає таких вимог у жодному вигляді. По-друге, будь-яка поступка рф буде означати Мінськ-3, а отже відкладену війну. Це має розуміти політична еліта Європи, коли робить такі заяви. І ми на це свідомо не підемо у будь-якому вигляді», – наголосив Подоляк.

За його словами, будь-яка поступка росії спровокує її висунути інші претензії та вимоги до України.

«Мені на 83 день війни взагалі незрозуміло, чому в Європі ще з’являються такі думки… Вони, певно, хочуть повернутись до звичних для них правил ведення бізнесу з рф, але, мені здається, що усього цього вже не буде, тому що зафіксовані воєнні злочини рф у великому масштабі», – висловив думку Подоляк.

За його словами, Європа має «більш коректно» ставитися до того, як має завершитись ця війна.

«Це не мають бути поступки росії. Це мають бути тільки пріорітети України», – наголосив він.

Раніше в інтерв’ю італійському телеканалу Rai 1 президент України Володимир Зеленський заявив, що президент Франції Емманюель Макрон, щоб зберегти обличчя президенту Росії Володимиру Путіну, пропонував Україні частково поступитись своїм суверенітетом.