В Україні заарештували рахунки “доньки” Росатома

У Києві наклали арешт на банківські рахунки російської компанії “Росатом Східна Європа”, що є “донькою” державної корпорації атомної енергії “Росатом”.

Кошти з них передали в управління Агентству з розшуку та управління активами, повідомила Київська міська прокуратура у Facebook 7 травня.

Зазначається, що на рахунках є понад 3 млн грн. Засновником “Росатому Східна Європа” з часткою 99,9% є компанія-резидент РФ, що на 100% належить ОАО “Атомный энергопромышленный комплекс”. Останній – на 100% Росатому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сбербанк Росії продає “доньку” в Казахстані

“Таким чином, кінцевим бенефіціарним власником із часткою 100% у ТОВ “Росатом Східна Європа” є державна структура, підконтрольна уряду РФ. Тому є значний ризик у прийнятті рішень керівництвом ТОВ “Росатом Східна Європа” на шкоду державній безпеці України”, – йдеться в повідомленні.

Банківські рахунки вказаного резидента РФ заарештовані. Розміщені на них кошти переказали в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Євросоюз готує новий пакет санкцій проти Росії, повідомив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель. Нові санкції будуть спрямовані проти нафтової промисловості, російських банків і пропагандистів.