На росії горять ліси, є жертви

У Красноярському краї, Омській та Іркутській областях Російської Федерації виникли чисельні лісові пожежі.

Повідомляється про щонайменше 7 загиблих, серед них двоє дітей, пише Суспільне з посиланням на російські ЗМІ.

За повідомленням російських ЗМІ лісові пожежі наразі спостерігають у 77 з 85 російських регіонів, у 46 регіонах влада ввела особливий протипожежний режим. У Красноярському краї склалася важка ситуація, там вогнем були охоплені близько 200 будівель в більш ніж 16 населених пунктах. Гасіння пожеж ускладнювалося через сильний вітер.

За даними МНС Красноярського краю, станом на 17:00 14 пожеж локалізовані. Локалізація наразі неоголошена у напрямку Уяр.

Як повідомляє Інтерфакс, один з епіцентрів пожежі прийшовся на село Талажанка: там за попередніми даними, горить 18 будівель, зокрема фельдшерсько-акушерська станція і дитячий садок. Тіла двох дітей були знайдені на одній з вулиць.

Раніше у селі Талажанка вже знайшли тіла трьох людей, ще двоє людей загинули в селі Нікольськ. RT із посиланням на пресслужбу регіонального МОЗ повідомляє про 17 постраждалих, серед них 11 госпіталізовані, та про 350 згорілих будівель. В регіоні оголошений режим надзвичайної ситуації.

Режим надзвичайної ситуації оголошений також в Омській області: там, за даними МНС, пошкоджено вогнем 115 будівель, з них 70 — житлові. Дві великих пожежі локалізували в Іркутській області. Губернатор області Ігор Кобзев заявив, що в регіоні горіло 6 житлових будинків та школа, але постраждалих немає.

Нагадаємо, сьогодні пообіді російські війська нанесли ракетний удар по території Миропільської та Хотінської громад на Сумщині.

Крім того, російські війська завдали чотири удари крилатими ракетами по Одеській області. Зруйнована інфраструктура, постраждалих немає.

У ніч із 6 на 7 травня російські окупанти знову обстріляли Краматорськ Донецької області. Внаслідок обстрілу 15 будинків постраждали, двоє людей поранено.

Також сьогодні російські окупанти завдали ракетного удару по місту Красноград Харківської області та вдарили ракетами по місту Карлівка Полтавської області.