“Ще більше артилерії і систем протиповітряної оборони” – Байден оголосив нову допомогу Україні

Україні треба надати озброєння і всю необхідну допомогу в боротьбі з російською агресією. Додаткову допомогу надуть.

Про це заявив президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден у четвер, повідомляє Gazeta.ua.

“Нам необхідно надати озброєння, всі необхідні види допомоги.

Ми не нападаємо на Росію, а лише допомагаємо Україні захищатися від російської агресії.

Путін міг би покласти край цій жорстокості будь-якої миті. Росія є агресором. Весь світ має притягнути Росію до відповідальності”, – сказав.

Байден сказав про воєнні злочини РФ на тих територіях, які росіяни окупували.

“І поки це триває, ми продовжуватимемо надавати військову допомогу”, – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німецький Бундестаг схвалив надання Україні важкого озброєння

Озброєння Україні передають із рекордною швидкістю, сказав Байден.

“Ми надіслали тисячі одиниць озброєння – гранатомети, кулемети, автомати, дрони, 15 мільйонів набоїв.

Ми надаємо бронебійні системи, десять систем на кожен російський танк, ми надаємо розвідувальні дані.

Значний потік озброєння надходить і від наших партнерів і союзників – танки, артилерія, інші види озброєння. Це відбувається з безпрецедентною швидкістю”, – заявив президент США.

“Я щойно підписав запит Конгресу на важливу допомогу в галузі безпеки, економіки, а також на гуманітарну допомогу Україні. Важливо, щоб це фінансування схвалили якнайшвидше”, – сказав Байден.

“Ми говоримо про довготривалу допомогу. Ще більше одиниць артилерії, бронебійних систем, систем протиповітряної оборони. Які так ефективно українські бійці використовують на полі бою”, – заявив.

$33 млрд допомоги

Тим часом Reuters повідомляє, що Байден попросить у Конгресу $33 млрд на підтримку України, нові юридичні інструменти для посилення санкцій і вилучення активів російських олігархів.

Запит містить $20,4 млрд на допомогу у сфері безпеки й оборони, $8,5 млрд на економічну допомогу, близько $3 млрд на гуманітарну допомогу, а також на підтримку заходів продовольчої безпеки.

26 квітня на авіабазі військово-повітряних сил США “Рамштайн” у Німеччині відбулася стратегічна зустріч за участі понад 40 країн щодо оборони України.

Цього тижня США відправили в Україну зенітні комплекси Stinger, протитанкові ракетні комплекси Javelin та інше обладнання.

Українська армія переходить на західні калібри й техніку, повідомив міністр оборони Олексій Резніков. Російська агресія проти України переміщується на схід, сказав держсекретар США Ентоні Блінкен.