Оксана Білозір пригрозила судом Поляковій – співачка відреагувала

Виконавиця Оксана Білозір пригрозила судом колегам Олі Поляковій і Тоні Матвієнко. Вони, на думку співачки, “нахабно переспівують її пісні”.

27 квітня Білозір в Instagram згадала, що Полякова використала мелодію композитора Мирослава Скорика, відому також як її пісня “Свіча”, для своєї нової колискової. Також співачка Ольга Полежака записала трек “Кльонова балада” авторства Анатолія Матвійчука, а Матвієнко виконала композицію “Коханий”, написану для неї ексчоловіком Ігорем Білозіром.

“Мені, звісно, приємно, що багатьом із вас подобаються пісні, які я виконую, але щоб уже так нахабно їх переспівувати? Попри авторське право, інтелектуальні права, прожите мною моє життя в моїх піснях. Невже бракує творчої фантазії та власного креативного мислення? Нагадую, що війна – війною, а закони в Україні працюють. Бажаєте отримувати листи щастя?”, – написала Білозір.

Артистка додала, що подібні “репліки ніколи не стануть оригіналом” для народу. Також порадила співачкам випускати й виконувати унікальні пісні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каменських виступила на премії Latin American Music Award: “Свобода – це Україна”

Позицію Білозір захейтили в мережі. Юзери звинуватили співачку в спробі хайпанути на творчості тоді, коли в країні війна.

Згодом і Полякова відреагувала на такі заяви колеги. Вона зазначила в Instagram, що її трек не має стосунку до Білозір і не порушував жодних авторських прав.

“Притягнути мене до суду? На якій підставі? Музика належить Мирославу Скорику, а авторський текст – Олександра Вратарева. Білозір до моєї пісні не має жодного стосунку. Це взагалі тупий піар під час війни. Дикість якась”, – сказала виконавиця.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Оля Полякова (@polyakovamusic)

Колишня кандидатка в президенти Росії Ксенія Собчак використала українську співачку Олю Полякову. Під час розмови слова Полякової глушили, коли та говорила про повномасштабне вторгнення Росії.