Найбільший перевізник зупинив операції у Червоному морі через хуситів

Найбільший перевізник зупинив операції у Червоному морі через хуситів

Фото: FleetMon

Cудно Maersk Gibraltar зазнало атаки хуситів

Корабель Maersk Gibraltar зазнав ракетного удару з боку хуситів під час рейсу до Саудівської Аравії.

Найбільший у світі оператор контейнерних перевезень – данська A.P. Moller-Maersk – прийняла рішення призупинити перевезення через Червоне море на тлі нападів з боку йєменських хуситів. Про це напередодні повідомило агентство Reuters.

“Після вчорашнього інциденту, пов’язаного з Maersk Gibraltar, і ще однієї атаки на контейнеровоз сьогодні, ми наказали всім суднам Maersk у цьому районі, які мають пройти через протоку Баб-ель-Мандебську протоку, призупинити свої рейси до подальшого повідомлення”, – йдеться в повідомленні”, – йдеться в заяві.

В четвер компанія повідомила про те, що її судно Maersk Gibraltar було обстріляне ракетою під час рейсу до Саудівської Аравії.

А в п’ятницю Maersk спростувала заяву хуситів про те, що вони завдали удару по судну, яке прямувало до Ізраїлю. Бойовики, зі свого боку, стверджували про проведення операції проти контейнеровоза під час якої нібито влучили по ньому безпілотником. Втім, не надали жодних доказів своїм словам.

“Нещодавні напади на комерційні судна в цьому районі викликають тривогу і становлять значну загрозу безпеці моряків”, – додали в компанії.

Напередодні стало відомо, що хусити атакували вантажне судно Al Jasrah під прапором Ліберії у Червоному морі. На кораблі почалася пожежа після влучання в нього снаряда.

А кілька днів тому хусити запустили крилату ракету по норвезькому танкеру Strinda. Судно зазнало серйозих пошкоджень.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp