Росія вкрала наш бізнес – гендиректор Carlsberg

Росія вкрала наш бізнес - гендиректор Carlsberg

Фото: Скриншот

Гендиректор Carlsberg Джейкоб Ааруп-Андерсен

Carlsberg звинуватила Росію у крадіжці активів і відмовилася від угоди з російським урядом.

Данський пивоварний концерн Carlsberg розірвав всі зв’язки зі своїм російським бізнесом і відмовляється укладати угоду з російським урядом, щоб не робити захоплення активів РФ легітимним. Про це заявив у вівторок новий генеральний директор компанії Джейкоб Ааруп-Андерсен, передає CNN.
 

Компанія з минулого року намагалася продати свою дочірню компанію Балтика в Росії, як це зробили інші західні компанії, які залишили країну після вторгнення Росії в Україну.

 

 

“Неможливо оминути той факт, що вони вкрали наш бізнес в Росії, і ми не збираємося допомагати їм узаконити це”, – сказав  Ааруп-Андерсен.

 

За його словами, через обмежену комунікацію з керівництвом Балтики і російською владою з липня, Carlsberg не зміг знайти прийнятного рішення щодо ситуації, яка склалася.
 

“Ми не збираємося укладати угоду з російським урядом, яка якимось чином виправдовує незаконне захоплення нашого бізнесу”, – сказав гендиректор.

 

Раніше цього місяця Carlsberg розірвав ліцензійні угоди на свої бренди в Росії, які дозволяли Балтиці виробляти й продавати всю продукцію Carlsberg в країні.

 

“Коли ці ліцензії закінчуються разом із пільговим періодом, їм більше не дозволяється виробляти жодну з наших продуктів. Звичайно, я не можу гарантувати, що це станеться, але це наші очікування”, – сказав Ааруп-Андерсен. 

Carlsberg має вісім пивоварних заводів і близько 8400 співробітників у Росії.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp