Україна скоротила товарообіг молочної продукції

 Україна скоротила товарообіг молочної продукції

Фото: Спілка молочних підприємств

В Україні знизився товарообіг молочної продукції

З усіх видів експортованої продукції позитивне сальдо збереглося тільки у торгівлі маслом, а також молоком і вершками, а експорт кисломолочної продукції, молочної сироватки і сирів усіх видів скоротився дуже помітно.

За дев’ять місяців 2023 року Україна скоротила товарообіг молочної продукції на 9,7% порівняно з аналогічним періодом 2022 року – з $353,4 до $318,8 млн.Про це повідомили в Спілці молочних підприємств України.

За даними спілки, обсяги експорту молочної продукції знизилися на 23,5% у грошовому еквіваленті – до $140,2 млн порівняно з $183,5 за січень-вересень 2022 року, а обсяги імпорту зросли на 5,2% – із $169,9 млн до $178,6 млн. Експерти пояснюють зниження обсягів експорту ціновим чинником.

Зазначається, що сальдо експорту-імпорту за дев’ять місяців було негативним – $38,3 млн, а торік в аналогічному періоді – позитивним ($13,6 млн).

Експерти додають, що з усіх видів експортованої продукції позитивне сальдо збереглося тільки у торгівлі маслом, а також молоком і вершками, як незгущеними, так і згущеними, а експорт кисломолочної продукції, молочної сироватки і сирів усіх видів скоротився дуже помітно.

Найгірша ситуація, за даними спілки, у торгівлі сирами. 

Нагадаємо, 10 жовтня Зеленський аноснував створення нового зернового коридору через Молдову та Румунію

Україна домовляється з Молдовою і Румунією про коридор для зерна

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp