Приватні компанії отримають дозволи на розмінування України

Приватні компанії отримають дозволи на розмінування України

Фото: ДСНС

Україна залишається однією з найбільш замінованих країн

Після війни до 50 приватних компаній отримають дозволи на розмінування, зазначив очільник МВС України.

Держава буде сертифікувати приватні компанії для розмінування території. Про це під час форуму Demine Urraine Forum 27 вересня повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

 

За його словами, обговорюється можливість залучення до розмінування міжнародних партнерів, а також створення для цієї роботи приватних операторів.

 

“Я думаю, що таких операторів у нас буде 30-50 по державі після деокупації території. Одні оператори будуть займатися акваторіями Чорного й Азовського морів, інші займатимуться сільгоспугіддями. Тому роботи вистачить на всіх – міжнародних партнерів і нас”, – сказав глава МВС.
 

Клименко наголосив, що основною метою є розмінування України протягом десяти років.

 

Розмінування територій розглядається також як можливість створити в додаткові робочі місця. “У державних і міжнародних операторів наші люди отримають додаткові робочі місця”, – додав міністр.

Нагадаємо, в Україні необхідно розмінувати близько 470 тисяч гектарів сільськогосподарських земель на території дев’яти областей. Наразі бойовим і оперативним розмінуванням займаються 210 екіпажів, які використовують 350 одиниць техніки. 

Як повідомлялося, в Україні розробляється механізм компенсації аграріям і стратегічним підприємствам витрат за розмінування.

В Україні створили машину для розмінування 

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp