Російська армія щомісяця втрачає до 640 артилерійських стволів

Росіяни через значні втрати артилерійської техніки змушені використовувати у бою дороговартісні вертольоти К-52 та реактивні системи залпового вогню.

Зокрема, така ситуація на Бахмутському напрямку. За три останніх місяці травень, червень, липень, щомісячно армія РФ втрачає до 640 артилерійських стволів. Про це розповів пресофіцер підрозділу Олег Калашніков у прямому ефірі телемарафону “Єдині новини”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали момент “прильоту” ракети ПЗРК по російському Ка-52

“Тому вони вимушені підтягувати до першої лінії РСЗВ, що вони зазвичай не робили. Їх одразу вираховують підрозділи ЗСУ та знищують навіть до того, як установка намагається розгорнутися для застосування”, зазначив Калашніков.

За словами військового, спроби командування армії РФ посилити підрозділи на північному та південному флангах Бахмута не дають окупантам досягнути успіхів. Натомість Сили оборони постійно просуваються вперед.

“На південному фланзі є деякі позитивні зрушення в українських бійців, у напрямку Кліщіївки. Інформація з’явиться трохи пізніше, коли ситуація там стабілізується. Військових РФ на цьому напрямку Сили оборони посувають та знищують, там є певні успіхи”, розповів Калашніков.

Військові РФ здійснили ротацію на Бахмутському напрямку, завели три полки територіальних військ на північний фланг, а на південний фланг відправляють воювати еліту російських військ.

“Десантників, підрозділ “Ахмат”, штурмові підрозділи, вводять в бій танкові полки. Все це відбувається через те, що їхні підрозділи втрачають свою боєздатність, це стосується як солдатів, так і техніки. Тому ці підрозділи перекидають навіть не з резервів, а з інших напрямків фронту з Лиманського і Південного. Нестача бойових підрозділів на Бахмутському напрямку у росіян стає все гостріше і гостріше. Найбільше серед техніки у росіян не вистачає легкоброньованої техніки, яка потрібна для вогневої підтримки піхоти”, розповів він.

Третя окрема штурмова бригада Збройних сил України повідомила, що розбила колону техніки окупантів і ліквідувала цілий ворожий підрозділ під Бахмутом.

Окупанти спробували контратакувати в районі Андріївки, залучили резерви ‒ підрозділи 83-ї одшбр РФ.

Українські воїни успішно відбили атаку, наступ росіян зазнав провалу і в окупантів були великі втрати серед техніки і живої сили.

Ліквідували командира взводу окупантів “Еспаньйола”, а також цілу ворожу роту. Близько 40 окупантів ‒ “200-х”, ще 25 ‒ “300-х”. Уражено три танки Т-90М і дві бойові броньовані машини окупантів.

17 серпня на Бахмутському напрямку ЗСУ знищили російський вертоліт Ка-52, а потім збили у Запорізькій области другий Ка-52 окупантів.

За минулий тиждень Сили оборони України звільнили 3 кв. км на Бахмутському напрямку. Загалом на південному фланзі цього напрямку звільнено вже 40 кв. км території.