“Грішні ангели, які говорять мовою Путіна” – Шольц звернувся до “голубів миру”

Канцлер Німеччини Олаф Шольц назвав “грішними ангелами з пекла” тих, хто виступає проти поставок зброї України.

З такими словами він звернувся до ультраправої партії “Альтернатива для Німеччини” (АдН) та її прихильників, які намагалися зірвати його виступ, повідомляє DPA.

Шольц назвав правильним те, що Німеччина підтримує Україну у війні проти РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц прокоментував передачу Україні крилатих ракет Taurus

“Це також передбачає те, що ми постачаємо зброю”, сказав канцлер і наголосив, що разом із цим держави НАТО роблять усе, аби не допустити прямої ескалації з Росією.

Звертаючись до тих, хто закликає “якнайшвидше припинити війну”, Шольц підкреслив: говорити українцям, що вони повинні просто дати захопити свою країну, не має нічого спільного з любов’ю до миру.

“Кожен, хто ходить по площі як “голуб миру”, є грішним ангелом з пекла, який говорить мовою розпалювача війни Путіна”, заявив канцлер Німеччини.

На мюнхенській площі Марієнплац, перед якою виступав Шольц, зібрались кілька сотень прихильників АдН, які намагались зірвати захід. Вони свистіли й кричали на слова канцлера, а також влаштували “контракції” неподалік.

Натомість серед натовпу на площі багато присутніх зустрічали слова Шольца оплесками. Багато хто приніс із собою прапори України.

Німеччина після саміту НАТО в Вільнюсі підготувала новий пакет військової допомоги для України на суму близько 600 млн. Він отримав назву “Вільнюський”.

Києву мають намір передати дві пускові установки ЗРК Patriot, 40 БМП Marder, 25 танків Leopard 1A5.

Німеччина з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну у 2022 році до 2027 року пообіцяла виділити Україні військової допомоги на 17 млрд.